Αποστολή σε όλη την Ελλάδα Τηλ. Κέντρο: 2102481000 - 2102481700

Πλακάκια Κερλίτη (Kerlite)

Ένα νέο υλικό, έχει κάνει την εμφάνιση του, στον χώρο της κάλυψης δαπέδων και επιφανειών: ο Κερλίτης. Τι είναι; ένα νέο κεραμικό υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν πλακάκι δαπέδου με διαστάσεις που φτάνουν 3x1m, αλλά και σαν πλακάκι τοίχου, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων.

Τι είναι ο Κερλίτης;

Ο Κερλίτης είναι ένα πορσεναλάτο υλικό που παράγεται μέσω ενός εξαιρετικά καινοτόπου συστήματος παραγωγής, ως αποτέλεσμα της τελευταίας τεχνολογίας. Παράγεται σε πλάκες μεγέθους 300 Χ 100 cm, χωρίς την χρήση καλουπιών, με πίεση 15.000 τόνων. Μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή κοπής, επιτρέπει την κοπή σε διαφορετικά μεγέθη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κερλίτη;

Αντίσταση στα χημικά : Ο κερλίτης έχει αντοχή στους διαλύτες, απολυμαντικά και απορρυπαντικά. Έτσι είναι πολύ εύκολος στην καθαριότητα του και κρατά την αρχική του εικόνα αναλλοίωτη στον χρόνο.

Υγιεινή : Ο κερλίτης δεν απελευθερώνει διαλυτα στοιχεία. Αυτό δεν επιτρέπει την εμφάνιση των βακτηρίων, ή μυκήτων

Πυραντοχή : ο κερλίτης δεν περιλαμβάνει οργανικά υλικά και ως εκ τούτου είναι πυράντοχος και σε υψηλές θερμοκρασίες. Δεν εκπέμπει καπνό, ή τοξικές ουσίες, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αντοχή σε φθορά : ο κερλίτης αντιστέκεται στις γρατζουνιές και στην τριβή. Σε σκληρότητα, είναι στην κλίμακα 8, της Mohs. Οι ιδιότητες του παραμένουν αμετάβλητες, ακόμη και μετά από εντατική χρήση και συχνό καθαρισμό.

Χρωματικές ιδιότητες : δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οργανικές χρωστικές ουσίες, ο κερλίτης αντιστέκεται στην υπεριώδη ακτινοβολια

Αντοχή στον παγετό : χάρη σε έναν συντελεστή απορρόφησης του νερού που είναι σχεδόν ίσος με το μηδέν, ο κερλίτης αντιστέκεται στον παγετό και είναι κατάλληλος για οποιαδήποτε κλιματική και ατμοσφαιρική συνθήκη.

Yψηλή αντοχή στην κάμψη : ο κερλίτης έχει υψηλό σημείο θραύσεως.

Πως παράγεται ο κερλίτης;

Μια καινοτόμος παραγωγική διαδικασία έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη των μηχανημάτων που ανοίγει νέους δρόμους. Το σύστημα παραγωγής χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης και η διαδικασία λαμβάνει χώρα με μια σημαντική μείωση της σκόνης, του θορύβου και των εκπομπών.

Ο Κερλίτης παράγεται χρησιμοποιώντας την ίδια “οικογένεια” των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για τα συμβατικά πλακίδια πορσελάνης: πηλό, καολίνη και άστριο. Ωστόσο, για την παραγωγική διαδικασία, χρησιμοποιούνται καινοτόμες και κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας νέοι μέθοδοι.

Η διαδικασία παραγωγής είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένη. Κατά την παραγωγή δεν δημιουργείται λάσπη. Η κατανάλωση ενέργειας – βασικά ηλεκτρική – είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Και οι εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον, κυρίως CO2 και άλλων επιβλαβών αερίων είναι επίσης ιδιαίτερα χαμηλές, καθώς και η σκόνη που αφήνεται στο περιβάλλον.

Διαθέσιμες αποχρώσεις Κερλίτη (Kerlite)

Διαθέσιμες Διαστάσεις Κερλίτη (Kerlite)

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτ. : 8:30 - 15:00
Τριτ - Παρασ. : 8:30 - 15:00, 17:30 - 21:00
Σαβ. : 8:30 - 15:00

Σιαραμπής

Λεωφόρος Φυλής 65
Άνω Λιόσια 13341
Αθήνα
email: [email protected]
Τηλ. Κέντρο: 2102481000 - 2102481700

Πολιτική απορρήτου GDPR