Τα πλακίδια μεγάλων διαστάσεων προσφέρουν μοναδικά οφέλη είτε πρόκειται για ανακαίνιση είτε για μία νέα κατασκευή . Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε τους λόγους .

 

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε πλακίδια για το σπίτι σας , σίγουρα θα σκεφτήκατε να ρωτήσετε , μεγάλο ή μικρό πλακάκι ; Συνήθως , όταν είμαστε στη διαδικασία επιλογής πλακιδίων , τείνουμε να μην μπορούμε να αποφασίσουμε σε ποια από τις δύο επιλογές να καταλήξουμε  . Οποιοσδήποτε τύπος πλακιδίου τύπου γρανίτη είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη επιλογή για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο , ωστόσο τα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων προσφέρουν μία σειρά από πρόσθετα οφέλη τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εάν τα επιλέξετε για την διακόσμηση του χώρου σας .

 

Πολλές φορές πιστεύουμε λανθασμένα , ότι όταν έχουμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο μικρής διάστασης ( συνήθως μπάνιο ή δάπεδο κουζίνας ) , είναι καλύτερα να επιλέξουμε ένα πλακάκι μικρής διάστασης . Στην πραγματικότητα αν και ο χώρος είναι μικρός , είναι εφικτό να δουλέψουμε με ένα πλακάκι μεγάλης διάστασης συν το γεγονός ότι η πρακτική απουσία αρμών προσδίδουν ένα αποτέλεσμα μεγαλύτερης ευρυχωρίας και υγιεινής .

 

Τα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων προσφέρουν την αίσθηση της συνέχειας του χώρου . Αυτό το γεγονός  δημιουργεί την εντύπωση ότι ο χώρος δείχνει μεγαλύτερος απ’ότι είναι . Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο όφελος . Παρακάτω θα δούμε και τα υπόλοιπα .

 

8 λόγοι για να επιλέξετε πλακάκι μεγάλων διαστάσεων

 

Όπως είπαμε στην αρχή , είναι πολλοί οι λόγοι που γέρνουν τη ζυγαριά προς το μεγάλο πλακάκι λόγω των οφελών που προκύπτουν. Ας δούμε τα κυριότερα .

 

1. Προσδίδουν μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας .

Με τον ίδιο τρόπο που τα φωτεινά χρώματα προσδίδουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου σε κάθε δωμάτιο , έτσι και το μέγεθος του πλακιδίου επηρεάζει την προοπτική του χώρου ενός δωματίου. Εάν θέλετε να επεκτείνετε οπτικά ένα περιβάλλον , δηλαδή να φαίνεται μεγαλύτερο απ’ότι είναι στην πραγματικότητα , το προτεινόμενο και πιο κατάλληλο για αυτό είναι το πλακάκι μεγάλων διαστάσεων.

 

2.Προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρήσεων

Οι μεγάλες επιφάνειες δίνουν έναν μεγάλο αριθμό καινοτόμων ιδεών σχετικά με το design, μιας και προσφέρουν μεγάλο αριθμό χρήσεων . Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε γρανιτοπλακάκια σε μπάνιο , κουζίνα , πάγκους κουζίνας , ανάμεσα σε πολλές άλλες ιδέες λόγω της διάστασης , της συνοχής και της υψηλής τεχνικής απόδοσής τους .

 

3.Δημιουργεί την εντύπωση της συνέχειας του χώρου

Οι μεγάλες διαστάσεις των πλακιδίων επιτρέπουν την επικάλυψη των επιφανειών χρησιμοποιώντας μικρό αριθμό τεμαχίων . Αυτό μεταφράζεται σε μικρότερο αριθμό ομαδοποιήσεων , πράγμα που καθιστά δυνατή τη δημιουργία υψηλότερου οπτικού επιπέδου ομοιομορφίας.Η μείωση της ομαδοποίησης των τεμαχίων προκαλεί μεγαλύτερη οπτική συνέχεια, την οποία μπορούν να προσφέρουν μόνο πλακάκια μεγάλου μεγέθους. Επιπλέον, καθώς τα τεμάχια είναι ρεκτιφικάτα (κάθετα κομμένα) καθώς και η τοποθέτηση γίνεται με μικρό αρμό 1-2 χιλιοστά , ο διαχωρισμός μεταξύ των φύλλων είναι εξαιρετικά μειωμένος. Παρόλα αυτά, συνιστούμε να γεμίζετε τα κομμάτια με χρώμα ή τόνο παρόμοιο με το πλακάκι, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα συνεχόμενο κομμάτι.

 

4.Μειώνει τον χρόνο τοποθέτησης

Ένα άλλο πλεονέκτημα που μπορούμε να τονίσουμε σχετικά με αυτόν τον τύπο μορφής είναι η μείωση του χρόνου εγκατάστασης. Όταν το πλακάκι είναι μεγαλύτερο, απαιτεί μικρότερο αριθμό φύλλων, γεγονός που με τη σειρά του διευκολύνει τη συναρμολόγησή του και ελαχιστοποιεί το χρόνο που του αφιερώνεται.Πριν από χρόνια, θα μπορούσε να θεωρηθεί σωστό ότι τα πλακίδια μεγάλου μεγέθους ήταν πιο περίπλοκα στη θέση τους σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πλακάκια. Ωστόσο, αυτά τα προβλήματα αποτελούν παρελθόν χάρη σε καινοτόμες μεθόδους εγκατάστασης που επιτρέπουν γρήγορη, εύκολη και απλή τοποθέτηση .

 

5.Κατάλληλο για προσόψεις

Τα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξαιρετικές τεχνικές για την επικάλυψη των προσόψεων, όχι μόνο για το μέγεθός τους,
αλλά και για τα πλεονεκτήματα της αντοχής και της ανθεκτικότητας που προσφέρουν.

 

6.Οι μεγάλες διαστάσεις είναι μόδα

Επίσης, εάν θέλετε να είστε ενημερωμένοι και να ακολουθείτε τις επιταγές της μόδας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη χρήση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων . Σε αυτά, θα βρείτε την απάντηση για να δημιουργήσετε χώρους με μεγάλη ομορφιά και μοναδικότητα. Με πλακίδια μεγάλου μεγέθους μπορείτε να ενοποιήσετε χώρους και να ενσωματώσετε εύκολα άλλους τύπους πλακιδίων , όπως πλακάκια που προσφέρουν μια πιο δημιουργική πινελιά, ώστε  να σχεδιάσετε πρωτότυπα και μοντέρνα δωμάτια.

 

7.Brutal στυλ

Εάν είστε οπαδός του στυλ Brutal, πλακάκια μεγάλου μεγέθους είναι ο μεγάλος σύμμαχός σας. Η ακατέργαστη και πρωτόγονη φύση του «άγριου»  στυλ, που χρησιμοποιεί συχνά υλικά από το παρελθόν, ταιριάζει απόλυτα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μεγάλων μορφών, καθώς και με το ευρύ φάσμα εφαρμογών του.

 

8.Καλύτερη υγιεινή

Και, τέλος, τα πλακίδια μεγάλου μεγέθους είναι πιο υγιεινά. Αναρωτιέστε γιατί; Μα φυσικά επειδή υπάρχουν λιγότερες περιοχές για να αποθηκευτεί η βρωμιά σε σημεία όπου υπάρχει αρμός .
Ως εκ τούτου, τα μεγάλης διάστασης πλακάκια τύπου γρανίτη είναι από μόνα τους πιο υγιεινά, παρέχοντας ταυτόχρονα ταχύτερο και ευκολότερο καθάρισμα.

Ελπίζω να σας ενδιαφέρουν αυτοί οι οκτώ λόγοι που παρουσιάζονται για να επιλέξετε τα πλακίδια μεγάλου μεγέθους κατά το σχεδιασμό των έργων σας. Και θυμηθείτε, think big ! Τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους γεννήθηκαν ως μια υπέροχη εναλλακτική λύση για να ικανοποιήσουν τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις του σημερινού κόσμου, ξεπερνώντας άνετα τις τεχνικές και αισθητικές απαιτήσεις, τόσο για έργα ή ανακαινίσεις οικιών όσο και για ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων . Δείτε την πλήρη γκάμα μας με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων .

 

Φιλικά , Σιαραμπής Αναστάσιος